Тартар от телешко месо с яйчен домашен сос

Дата: 09.02.2010
Източник: Бон Апети
Тартар от телешко месо с яйчен домашен сос
 
Необходими продукти:
400 г телешко месо (накълцано или мляно)
4 жълтъка
4 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
1 ч. л. сос „Уорчестър”
200 г кисели краставички или каперси
100 г стерилизиран шелот или обикновен лук
5–6 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тартар от телешко месо с яйчен домашен сосЖълтъкът се поставя в дълбока чиния или купичка и с вилица или телена бъркалка се разбива около 1 минута, а след това на тънка струя се добавя зехтинът. Когато се смесят, се добавят сосът „Уорчестър”, лимоновият сок, сол и пипер.
2
Тартар от телешко месо с яйчен домашен сос 2Към каймата се добавят наситнените лук и краставички, след това се заливат с получения сос. Прибавя се накълцаният магданоз и всичко се разбърква добре.
3
Тартар от телешко месо с яйчен домашен сос 3В порционна чиния с помощта на две супени лъжици се правят кенели (топчета) и тартарът се поднася с препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта