Тартифлети

Дата: 19.02.2013
Източник: Бон Апети
Тартифлети
 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
250 г пушен бекон (цяло парче)
150 г сирене „Реблошон”
150 г прясно биволско сирене
150 мл бяло вино „Шардоне”
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. краве масло
1 дафинов лист
краве масло за намазване на формите
 

Начин на приготвяне:
1
Тартифлети
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото. Слагат се  дафиновият лист и нарязаният на дребни кубчета бекон.

 


2
Тартифлети  2
Налива се виното, оставя се на котлона, докато се изпари, след това съдът се оттегля от огъня.

 

 


3
Тартифлети  3
Картофите се сваряват цели без да се белят. Когато са готови, се обелват и се нарязват на кръгчета.

 


4
Тартифлети  4
Формички за мъфини се  намазват с масло, слага се по една шайба картоф и се разпределя от сместа от лук и бекон.

 


5
Тартифлети  5
Това се прави още веднъж и после върху половината от мъфините се разпределя сирене "Реблошон", нарязано на кубчета, а върху останалите – нарязано прясно биволско сирене.

 

 


6
Тартифлети  6
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Бързо,лесно и вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта