Тартифлети

Този специалитет идва от областта Савоя - Алпите, намираща се на границата между Франция и Италия
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2013
Тартифлети
 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
250 г пушен бекон (цяло парче)
150 г сирене „Реблошон”
150 г прясно биволско сирене
150 мл бяло вино „Шардоне”
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. краве масло
1 дафинов лист
краве масло за намазване на формите



Начин на приготвяне:
1
Тартифлети

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото. Слагат се  дафиновият лист и нарязаният на дребни кубчета бекон.

 


2
Тартифлети  2

Налива се виното, оставя се на котлона, докато се изпари, след това съдът се оттегля от огъня.

 

 


3
Тартифлети  3

Картофите се сваряват цели без да се белят. Когато са готови, се обелват и се нарязват на кръгчета.

 


4
Тартифлети  4

Формички за мъфини се  намазват с масло, слага се по една шайба картоф и се разпределя от сместа от лук и бекон.

 


5
Тартифлети  5

Това се прави още веднъж и после върху половината от мъфините се разпределя сирене "Реблошон", нарязано на кубчета, а върху останалите – нарязано прясно биволско сирене.

 

 


6
Тартифлети  6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Бързо,лесно и вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: