Тас кебап

Дата: 04.08.2011
Източник: Бон Апети
Тас кебап
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. ориз „Басмати“
2–3 глави лук
1–2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
200 г домати от консерва
2 с. л. краве масло
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на зърна на вкус
1 връзка магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тас кебап
Месото се нарязва на кубчета и се запържва на висока температура в предварително загрятото олио.


2
Тас кебап 2
След като месото се запържи, се изважда от мазнината и в нея се слага ситно нарязаният лук.


3
Тас кебап 3
Когато лукът се запържи до прозрачност, се прибавят скълцаният чесън, брашното, червеният пипер и пасираните домати от консерва. Овкусява се с дафиновите листа, захарта, сол и черен пипер.


4
Тас кебап 4
След като се получи хомогенна смес, се връща месото, сипва се вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.

5
Тас кебап 5
Оризът се запържва в маслото. Сипва се вода в съотношение с ориза 3 към 1 и се вари на слаб огън.


6
Тас кебап 6
Ястието се сервира в подходящи чинии, като по средата на всяка чиния се слага от ориза, а отстрани се залива с кебапа. Накрая се поръсва с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта