Татарска милина

Рецепта от Добруджа
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
250 г кайма (смес)
100 г свинска мас
8 сушени червени чушки
2 яйца
1 стрък праз
1 люта чушка
1 ч. л. кимион
1/4 ч. л. смлян бахар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Татарска милина
Сухите чушки се заливат с гореща вода и се оставят за 10–15 минути да омекнат. След това се почистват от люспите и се накълцват.
2
Татарска милина 2
Каймата се смесва с нарязания наситно праз, червените чушки, накълцаната люта чушка, бахара, кимиона, сол и черен пипер. Размесва се добре и се оставя да престои 2–3 часа.
3
Татарска милина 3
Брашното се смесва с 1/2 ч. л. сол. Добавят се яйцата и около 50 мл хладка вода. Замесва се меко и гладко тесто за баница. Поставя се в купа, покрива се с фолио и се оставя да почине за около 30 минути.
4
Татарска милина 4
Разточва се на квадратна кора с дебелина 2–3 мм. Нарязва се на квадрати със страна 6 см. В средата на всяко квадратче се слага от плънката. Слепват се две от противоположните страни на квадрата.
5
Татарска милина 5
След това – и двете къси страни на образувания правоъгълник.
6
Татарска милина 6
Нареждат се в намазана с разтопена мас тава, плътно един до друг, с ръба нагоре. Поръсват се с гореща мас, покриват се с лист алуминиево фолио, в средата на който е направен отвор и се пекат около 1 час и 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Татарска милина 7
От време на време през отвора се сипва по малко мазнина, разредена с вода. Когато са готови, се заливат с мазнина, разредена с малко подсолена вода, и се покриват с кърпа, за да се задушат и да омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: