Тайландската гозба за сватбата на Драгостина

Дата: 02.07.2004
Източник: Бон Апети
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина
 
Необходими продукти:
50 г пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
50 мл бяло вино
2–3 с. л. соев сос
3 пакетчета оризови нудълс (150 г)
200 г пилешки гърди
6 с. л. кокосови стърготини
1 краставица
2 моркова
3 стръка пресен лук
6 с. л. зехтин
1 люта чушка
7 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тайландската гозба за сватбата на ДрагостинаДжинджифилът се обелва и се нарязва на много тънки ивици. Чесънът се намачква, лютата чушка се почиства от семето и се нарязва надребно. Поставят се в дълбок тиган и се поливат със зехтина.
2
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 2Лукът, морковите и краставицата се нарязват на тънки ивици. Кокосовите стърготини се заливат с вода и се варят, докато половината вода изври. След това се прецеждат и се изстискват добре.
3
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 3Пилешките гърди се нарязват на малки парчета. Нудълсите се пускат за 1–2 минути в 2 л вряща вода, след това веднага се изцеждат и се охлаждат със студена вода.
4
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 4Тиганът с джинджифила, чесъна и лютата чушка се поставя на котлона, пържат се 2–3 минути. Прибавят се пилешките късове и се пържи на висока температура 2 минути, непрекъснато се разбърква. Поръсва се със сол и черен пипер, добавят се морковите и лукът. Разбърква се, слагат се соевият сос, ивиците краставица, кокосовата течност и бялото вино. След около 1 минута се оттегля от котлона.
5
Тайландската гозба за сватбата на Драгостина 5Сервира се, като нудълсите се поставят като канапе, а отгоре се слагат изпържените зеленчуци и пилешките гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


281 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта