Тефтели „Таралежчета“

Дата: 27.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г смляно месо от телешка плешка
700 г смляно месо от свинска плешка
400 г ориз
50 г краве масло
1,2 л пилешки бульон
1 яйце
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 г глава целина
150 г доматен концентрат
1 л пилешки бульон
100 мл животинска сметана
4 скилидки чесън
3 глави лук
2 моркова
4 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тефтели „Таралежчета“Оризът се измива много добре и се запържва в маслото, докато стане стъклен.
2
Тефтели „Таралежчета“ 2Добавя се наситненият чесън, разбърква се и се налива бульонът.
3
Тефтели „Таралежчета“ 3Съдът се похлупва и оризът се готви 15 минути. Дърпа се от котлона и се оставя похлупен за още 10 минути.
4
Тефтели „Таралежчета“ 4Около 3–4 с. л. от ориза се заделя за кюфтетата, а останалият се овкусява със сол, черен пипер и наситнен магданоз и се оставя за гарнитура.
5
Тефтели „Таралежчета“ 5Наситненият лук се смесва със заделения ориз, месото, яйцето, 100 мл вода, сол и черен пипер.
6
Тефтели „Таралежчета“ 6Размесва се и се оформят 18 кюфтета. Подреждат се в тава.
7
Тефтели „Таралежчета“ 7Лукът за соса се реже на полумесеци и се запържва заедно с настърганите моркови и наситнената целина в половината масло.
8
Тефтели „Таралежчета“ 8Сипва се останалото масло и се поръсва с брашното. Прибавя се и наситненият чесън. Запържват се.
9
Тефтели „Таралежчета“ 9Налива се бульонът, като се бърка енергично.
10
Тефтели „Таралежчета“ 10Добавя се и доматеният концентрат. Готви се, докато сосът се сгъсти.
11
Тефтели „Таралежчета“ 11Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Дърпа се от огъня.
12
Тефтели „Таралежчета“ 12Кюфтетата се заливат със соса и тавата се покрива с алуминиево фолио.
13
Тефтели „Таралежчета“ 13Ястието се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
14
Тефтели „Таралежчета“ 14Фолиото се отстранява и се пече още 15 минути.
15
Тефтели „Таралежчета“ 15Кюфтетата се сервират върху ориза, полети със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Много вкусни!Страхотна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Вкусно! Кюфтенцата стават бързо, тъй като не се пържат, благодарение на соса яденето става много сочно, а ориза е уникален!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Страхотна рецепта! Аз сложих и малко чили и стана пикантна. Вълшебство!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Вкусни кюфтенца!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Стана много вкусно! Благодаря Ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта