Телешка чорба с кисело зеле

Приготвена по традиционна сръбска рецепта, със запръжка от червен пипер, брашно и вегета
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г телешки гърди
200-300 г кисело зеле
40 г глава целина
1 морков
1/2 глава лук
1-2 дафинови листа
3 скилидки чесън
2-3 с. л. олио
1 с. л. вегета
4 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Телешка чорба с кисело зеле
Телешките гърди се поставят в тенджера под налягане.
2
Телешка чорба с кисело зеле 2
Заливат се с 1 – 1 1/2 л студена вода и се посоляват.
3
Телешка чорба с кисело зеле 3
Лукът, морковът и целината се нарязват надребно и се добавят при месото.
4
Телешка чорба с кисело зеле 4
Накрая се слага дафиновият лист, тенджерата се затваря с капака и месото се вари под налягане 20 минути.
5
Телешка чорба с кисело зеле 5
Киселото зеле се нарязва на малки ивици, сипва се при месото и всичко ври още 20 минути.
6
Телешка чорба с кисело зеле 6
Олиото за запръжката се загрява в тенджера, сипва се брашното и се запържва до златисто, като се бърка.
7
Телешка чорба с кисело зеле 7
След това се оттегля от котлона, подправя се с наситнен чесън, червен пипер и вегета.
8
Телешка чорба с кисело зеле 8
Наливат се 500 мл гореща вода и се бърка, докато брашното се разтвори.
9
Телешка чорба с кисело зеле 9
Сварените телешки гърди се изваждат от тенджерата, месото се отделя от костите, нарязва се наситно и пак се връща в бульона.
10
Телешка чорба с кисело зеле 10
Запръжката се сипва в тенджерата, супата се разбърква, ври още 3-4 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: