Телешка гъбена чорба с овесени ядки

Дата: 17.01.2005
Източник: Бон Апети
Телешка гъбена чорба с овесени ядки
 
Необходими продукти:
500 г телешки гърди
1/2 буркан домати
1 ч. ч. овесени ядки
2 скилидки чесън
1 стрък праз лук
1 глава лук
50 г глава целина
50 г пащърнак
200 г печурки
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Телешка гъбена чорба с овесени ядкиМесото се обезкостява. Костите и нарязаната на четвъртини глава лук се поставят в намаслена тава и се пекат на фурна около 20 минути на максимална температура.
2
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 2В тенджера под налягане се поставят нарязаният праз лук, обелената и нарязана на кубчета глава целина, нарязаните на парчета гърди, изпеченото месо с костите и лука. Мазнината от тавата се изплаква с малко вода и се прибавя в тенджерата.
3
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 3Поставят се няколко стръка магданоз, завързани с конец, за да могат да се извадят по-лесно. Долива се вода и се вари 30 минути.
4
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 4Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в силно сгорещено олио, докато се зачервят. Малко преди да се махнат от котлона, се добавя накълцаният чесън.
5
Телешка гъбена чорба с овесени ядки 5От супата се изваждат магданозът и костите. Овесените ядки се поставят в купа, заливат се с 2 черпака бульон и се оставят да се накиснат 10 минути. Доматите се изливат в супата. Ври още 10 минути. Сервира се, като в купичка се поставят последователно овесени ядки, гъби и яхния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта