Телешки дроб по венециански

Дата: 23.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за дроба:
700 г телешки дроб
60 г краве масло
40 мл зехтин
4 глави лук
1 стрък салвия
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
за полентата:
250 г царевичен грис (за качамак)
70 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
1,1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб по венецианскиЛукът се реже на полумесеци и се запържва в половината от маслото и от зехтина, като се посолява.
2
Телешки дроб по венециански 2Овкусява се с оцета и се готви, докато омекне и започне да се карамелизира. Изважда се.
3
Телешки дроб по венециански 3Дробът се реже на кубчета и се запържва в същия съд в останалите масло и зехтин.
4
Телешки дроб по венециански 4Прибавят се наситнената салвия, лукът, сол и пипер на вкус.
5
Телешки дроб по венециански 5Бульонът и маслото за полентата се кипват.
6
Телешки дроб по венециански 6Сипва се сместа за качамак, подправя се със сол и черен пипер и се готви при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
7
Телешки дроб по венециански 7Поръсва се с настъргания пармезан и се разбърква.
8
Телешки дроб по венециански 8Дробът се сервира върху полентата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Аз полентата я пропуснах,но дробът стана много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта