Телешки дроб по виенски

Бърза и лесна рецепта, подходяща дори за начинаещи кулинари
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки дроб
2 глави лук
250 г дребни печурки
200 г бекон на ленти
30 мл ябълков оцет
300 мл телешки бульон
60 г краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
1 щипка захар
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб по виенски
Гъбите се почистват и се нарязват на четири. Лукът се реже на полумесеци.
2
Телешки дроб по виенски 2
Дробът се почиства и се реже натънко.
3
Телешки дроб по виенски 3
В загрят съд се сипва малко олио и в него се запържват беконът и лукът. Добавят се гъбите и след като се запържат, се дръпват от котлона. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Телешки дроб по виенски 4
В друг съд се загрява олио и в него на висока температура за много кратко се запържва дробът. Изважда се, а в тигана се запържват 20 г масло и 1 с. л. брашно.
5
Телешки дроб по виенски 5
Деглазира се с оцета и се налива бульонът. Щом леко се сгъсти, се дърпа от огъня.
6
Телешки дроб по виенски 6
Сосът се овкусява с майоран, сол, черен пипер и захар и се добавя останалото студено масло.
7
Телешки дроб по виенски 7
В чиния се слага дробът, залива се със соса и се гарнира с гъбите, лука и бекона.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2014
Рецептата е страхотна.Аз лично си я готвя с пилешки дробчета, защото не харесвам телешкият дроб.
6.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2014
бързо, лесно вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2014
от любимите ми е!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2014
много вкусно стана. аз обаче знам, че телешки дроб се кисне в прясно мялко за мин. 1 час и си го накиснах
3.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
ммм вкуснооо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: