Телешки дроб с балсамов оцет

Поднасяме го върху канапе от рукула и карамелизиран лук
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2013
Телешки дроб с балсамов оцет
 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
80 мл балсамов оцет
3 карамфилчета
3 люти чушки „Пеперончини“
30 мл бренди
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
80 мл зехтин за пържене

за гарнитурата:
100 г рукола
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
50 г кедрови ядки
1 с. л. зехтин
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб с балсамов оцет

Лукът се нарязва на ивици и се запържва в сгорещения зехтин до леко карамелизиране.

 


2
Телешки дроб с балсамов оцет 2

Прибавят се кедровите ядки, нарязаният наситно чесън и се оставят да се позапържат. Слага се руколата, разбърква се, оставя се за още 30 секунди на огъня и съдът се сваля от котлона. Посолява се.
 

3
Телешки дроб с балсамов оцет 3

В купа се смесват брашното, карамфилът и пеперончините, счукани в хаванче, и черен пипер.

 


4
Телешки дроб с балсамов оцет 4

Дробът се нарязва на дебели ивици. Парчетата се овалват в пикантната смес.

 


5
Телешки дроб с балсамов оцет 5

Пържат се в сгорещения зехтин (два пъти по 40 мл) на два пъти. Извадените парчета се връщат в тигана, посолява се, налива се брендито и се фламбира.

 


6
Телешки дроб с балсамов оцет 6

Когато пламъкът угасне, се налива балсамовият оцет и се оставя да се редуцира изцяло. Сервира се върху канапе от рукула.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много добре!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Наистина страхотно предложение! Благодаря,Лора!!!Поздравления и за Стоян !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: