Телешки дроб с пресни картофи

Дата: 17.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешки дроб
500 г малки пресни картофи
100 г бекон
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
3 с. л. брашно
2 ч. л. червен пипер
150 мл телешки бульон
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб с пресни картофиКартофите се разполовяват, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
2
Телешки дроб с пресни картофи 2Лукът се реже на парчета от 4–5 см, а беконът – на кубчета.
3
Телешки дроб с пресни картофи 3Дробът се реже на тънки филийки и се овалва в смесеното с червения пипер брашно.
4
Телешки дроб с пресни картофи 4Беконът се запържва в сух съд и се изважда.
5
Телешки дроб с пресни картофи 5В отделилата се мазнина последователно се запържват лукът и филиите черен дроб (от двете страни).
6
Телешки дроб с пресни картофи 6Накрая закратко се запържват картофите.
7
Телешки дроб с пресни картофи 7Изваждат се и се смесват с бекона и лука. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват.
8
Телешки дроб с пресни картофи 8В съда от пърженето се налива бульонът и се разбърква добре, за да се деглазира. Оставя се леко да се сгъсти, дърпа се от котлона и се прецежда.
9
Телешки дроб с пресни картофи 9Добавят се сметаната и наситненият магданоз.
10
Телешки дроб с пресни картофи 10Дробът се поднася с картофите с бекон и лук и се залива със сметановия сос.



Съвет:
Всичко се пържи в мазнината от бекона. Ако искате, може да добавите малко зехтин.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Това задължително ще го опитам - изглежда ми много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


429 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта