Телешки джолан в гърне по павликенски

Гост: Йордан Кабаиванов
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2008
Телешки джолан в гърне по павликенски
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг телешки джолан
200 г бекон
200 г печурки
100 г бял фасул
8-10 скилидки чесън
3-4 чушки
2-3 глави лук
2-3 моркова
2 домата
1 бира
2-3 дафинови листа
1 щипка целина
олио за запържване
червен пипер, черен пипер, бахар и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешки джолан в гърне по павликенски
Джоланът се шпикова с бахар, дафинов лист и нарязан на шайби чесън.
2
Телешки джолан в гърне по павликенски 2
Поръсва се със сол и черен пипер от двете страни и се запържва в загрято олио, след което се изважда от тигана.
3
Телешки джолан в гърне по павликенски 3
Чушките, морковите и лукът се нарязват наедро и се запържват в мазнината от джолана.
4
Телешки джолан в гърне по павликенски 4
Добавят се измитите печурки и се разбърква.
5
Телешки джолан в гърне по павликенски 5
Картофите се нарязват наедро и половината от тях се слагат в гювеч заедно с половината запържени зеленчуци.
6
Телешки джолан в гърне по павликенски 6
Слагат се суровият бял фасул и джоланът.
7
Телешки джолан в гърне по павликенски 7
Отгоре се изсипват останалите картофи и зеленчуци.
8
Телешки джолан в гърне по павликенски 8
Беконът се нарязва на ивици, нарежда се върху ястието и се поръсва с целина, дафинов лист и бахар.
9
Телешки джолан в гърне по павликенски 9
Бирата се разбърква с червен пипер и се излива в гювеча.
10
Телешки джолан в гърне по павликенски 10
Покрива се с нарязани на шайби домати и се пече 5 часа във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: