Телешки език със зеленчуци на фурна

Дата: 21.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език (800 г)
2 дафинови листа
3–4 зърна бахар
1 ч. л. черен пипер на зърна
400 г извара
200 г замразен грах
100 г моркови
100 г глава целина
100 г пресен зелен фасул
600 г картофи
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
за заливката:
1 с. л. дижонска горчица
2 стръка мащерка
2 жълтъка
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки език със зеленчуци на фурнаТелешкият език се сварява за около 3 часа, заедно с дафиновите листа, бахара и зърната черен пипер, и се обелва, докато е още топъл.

2
Телешки език със зеленчуци на фурна 2След това се нарязва на кубчета.
3
Телешки език със зеленчуци на фурна 3Картофите се обелват, режат се на шайби, бланшират се във вряща подсолена вода и се шокират в леденостудена.
4
Телешки език със зеленчуци на фурна 4Морковите и целината се обелват и се нарязват на кубчета. Зеленият фасул се почиства и се нарязва. Зеленчуците се бланшират във вряща подсолена вода и се шокират с леденостудена.
5
Телешки език със зеленчуци на фурна 5Към тях се прибавя размразеният грах и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Телешки език със зеленчуци на фурна 6Заливката се приготвя като 1/3 от изварата се пюрира в блендер с малко от бульона от варенето на езика, жълтъците, наситнената мащерка, индийско орехче и горчицата, и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Телешки език със зеленчуци на фурна 7Половината от езика се слага на дъното на намазана със зехтин тава.
8
Телешки език със зеленчуци на фурна 8Отгоре се разпределя половината от зеленчуковата смес.
9
Телешки език със зеленчуци на фурна 9Подреждат се половината картофи и се покрива с половината от останалата извара.
10
Телешки език със зеленчуци на фурна 10След това отново се редят език, смес от зеленчуци, картофи и извара.
11
Телешки език със зеленчуци на фурна 11Накрая се сипва заливката и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 30 минути.

Съвет:
Времето за варене на езика зависи от размера му. Може да проверите дали е готов, като го прободете с малко ножче – ако изтича бистър сок, това означава, че езикът е добре сварен. Ако сокът, който изтича е мътен и/или розов – значи е нужно още време за варене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта