Телешки карета "Валентин"

Дата: 14.02.2003
Източник: Бон Апети
Телешки карета
 
Необходими продукти:
4 телешки карета (от контрафиле)
1 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. л. сол
1-2 щипки естрагон
1 с. л. брашно
1 в. ч. бяло вино
1 шепа печурки
2 с. л. олио
20 г масло
1 стрък праз лук
2-3 с. л. (50 г) заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки карета Каретата (с овална форма и дебелина 1 пръст) се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържат се на силен огън в предварително загретите олио и масло по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се и се оставят настрана.
2
Телешки карета В същата мазнина за 2 минути се сотира нарязаният надребно лук. Добавят се печурките (на ивички), пържи се 3-4 минути на силен огън и се залива с виното. Когато виното се изпари, се поръсва брашното, разбърква се и се налива пилешкият бульон.
3
Телешки карета Когато кипне, се прибавят естрагонът и сметаната. Връщат се каретата, ястието се задушава 1-2 минути, след което е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта