Телешки касапски пай

Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2009
Телешки касапски пай
 
Необходими продукти:
250-300 г телешки шол
50-60 г бекон
2-3 бр. свински бъбрек
1-2 печени чушки
1 глава лук
2-3 с. л. брашно за паниране
2 с. л. сос
1-2 ч. л. оцет
1 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 щипки черен пипер
олио и сол на вкус
150 г брашно за тестото
90 г краве масло
1 жълтък
2-3 с. л. вода
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Телешки касапски пай
Свинските бъбреци се почистват от мазнината, след което се поставят в купа с леденостудена вода, 1-2 ч. л. оцет и 1/2 ч. л. сол. Оставят се да престоят 30 минути.
2
Телешки касапски пай 2
Маслото за тестото се нарязва и се смила в кухненски робот заедно с брашното.
3
Телешки касапски пай 3
Прибавят се жълтък, сол и студена вода и отново се разбива. Тестото се поставя в хладилник, за да стегне.
4
Телешки касапски пай 4
Беконът се нарязва наситно и се запържва в 1-2 с. л. олио, след което се добавя нарязаният наситно лук.
5
Телешки касапски пай 5
Телешкият шол също се нарязва наситно, като първо се изрязват напречно тънки филии, за да се прекъснат мускулните влакна.
6
Телешки касапски пай 6
Брашното се омесва в купа с мащерката, червения пипер, черния пипер и солта. Нарязаното телешко се овалва в тях и се запържва на по-висока температура с бекона и лука, като постоянно се разбърква.
7
Телешки касапски пай 7
Накиснатите бъбреци се изплакват и се нарязват, след което се пържат няколко минути в тигана с телешкото, бекона и лука.
8
Телешки касапски пай 8
Добавят се нарязаните надребно печени чушки. Подправя се със сол, сос "Уорчестър" и черен пипер.
9
Телешки касапски пай 9
Престоялото тесто се разточва на две кори и първата се слага в тава за печене с размери 23-25 см. Отгоре се разстила плънката и се покрива с втората кора.
10
Телешки касапски пай 10
От остатъка от кората, който остане извън тавата се правят по желание декоративни формички. На места се правят разрези, за да диша паят и ястието се изпича във фурна на 150-160 градуса за 90 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: