Телешки медальони, обвити в бекон

Дата: 16.04.2010
Източник: Бон Апети
Телешки медальони, обвити в бекон
 
Необходими продукти:
1 кг телешко бонфиле
1 с. л. маково семе
1 с. л. захар
3 с. л. мед
2 круши
2 стръка мащерка
1 ч. л. морска сол
1 с. л. сос “Уорчестър”
20 мл червено вино
1 стрък селари (целина)
500 г пушен бекон
25 мл коантро
 

Начин на приготвяне:
1

Телешкото бонфиле се реже на медальони, които се увиват в нарязания на лентички бекон и се защипват с клечка за зъби. Потапят се в приготвената марината и се оставят да престоят около 20 минути.
 


2
Маринованите медальони се слагат на барбекю и се пекат по 8–10 минути от всяка страна.
3
В тиган се смесват медът, захарта, маковото семе и коантрото и се загряват, докато захарта се разтопи. С получената смес се поливат изпечените за по 5 минути на барбекю резени круши и се сервират като гарнитура към медальоните.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта