Телешки ребра с пикантен сос

Дата: 26.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1/2 глава лук
5 скилидки чесън
2 с. л. хариса
1 с. л. меласа
1 с. л. винен оцет
1 с. л. мед
2 с. л. уиски
1 с. л. червен пипер
1/4 домат
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра с пикантен сосРебрата се варят 3–4 часа, заедно с нарязания на четвъртинки лук, сол и черен пипер. След това се обезкостяват, като се внимава, да останат големи парчета месо.
2
Телешки ребра с пикантен сос 2Лукът се счуква в хаванче.

3
Телешки ребра с пикантен сос 3Прибавя се чесънът и отново се счуква.
4
Телешки ребра с пикантен сос 4Сипват се харисата, меласата, оцетът, медът, уискито, червеният пипер, настърганият домат, сол и черен пипер, и се разбърква.
5
Телешки ребра с пикантен сос 5Месото се залива със сместа и се оставя да престои. Малка част от соса се заделя за сервиране.
6
Телешки ребра с пикантен сос 6Месото се пече на силно загрята скара от всички страни, докато придобие карамелен цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта