Телешки шницели с гарнитура от леща

Комбинацията от бекон и леща прави гарнитурата невероятно вкусна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
1 с. л. майоран
3 яйца
150 г брашно
150 г галета
сол и черен пипер
олио за пържене

за гарнитурата:
150 г леща
100 г пушени свински гърди
1 дафинов лист
4 скилидки чесън
4 моркова
1 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешки шницели с гарнитура от леща
Лещата се сварява в 1 л вода с 1 дафинов лист и 2 цели небелени скилидки чесън. Отцежда се.
2
Телешки шницели с гарнитура от леща  2
Месото се нарязва на тънко напречно на мускулните влакна. Начукват се през лист фолио. Подреждат се в тава между листове хартия за пече, за да не се слепват, като всички се овкусяват със сол и пипер.
3
Телешки шницели с гарнитура от леща  3
Брашното се смесва с майоран, в друг съд се разбиват яйцата, в трети се сипва галетата.
4
Телешки шницели с гарнитура от леща  4
Гърдите се нарязват наситно и се запържват в сух тиган. Слагат се наситнените моркови и чесън, подправят се със сухата мащерка и след като се позапържат, се прибавя лещата. Сипват се 50 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и след това се дърпа от огъня.
5
Телешки шницели с гарнитура от леща  5
В тиган се сгорещява олио. Всяко парче месо се цепва леко по краищата, за да не са свива, потапя се в брашно, след това в яйце и накрая в галета.
6
Телешки шницели с гарнитура от леща  6
Пържат се в сгорещеното олио от двете страни до златисто. Поднасят се върху лещата
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2013
чудесна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: