Телешки стек с винен сос

Дата: 20.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
50 мл червено вино
80 мл сос "Деми глас" (телешки бульон)
1 ч. л. масло
1 ч. л. кафява захар
20 мл горещ коняк
3 резена ябълка
1 ч. л. масло
1/2 чушка
1/2 морков
2 листа див лук (пресен)
3 бр. аспержи
30 г резен глава целина
1 ч. л. масло
1 с. л. зехтин
1 с. л. готварска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки стек с винен сосМесото се оформя като стек и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в предварително сгорещените масло и зехтин, след което се пече в загрята на 250 градуса фурна.
2
Телешки стек с винен сос 2Морковът, целината и чушката се нарязват на пръчици. Листата на лука се бланшират за няколко секунди във вряла вода.
3
Телешки стек с винен сос 3Оформят се снопчета от лука и нарязаните зеленчуци. Снопчетата и аспержите се потапят във вряла вода, в която е разтопено маслото. Сваряват се - аспержите за 2 минути, а останалите зеленчуци - за 4.
4
Телешки стек с винен сос 4Резените ябълка се запържват в предварително загрятото масло. Налива се врелият коняк и се запалва. Оставя се да изгори, поръсва се с кафява захар и се оттегля от котлона.
5
Телешки стек с винен сос 5Телешкият "Деми глас" и червеното вино се кипват, добавя се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона. Месото се сервира със зеленчуковата гарнитура и карамелизираните ябълки и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта