Телешки стек в сос с „Калуа“ и черен ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Телешки стек в сос с „Калуа“ и черен ориз
 
Необходими продукти:
800 г телешки стек
150 г черен ориз
3 с. л. краве масло
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
кълнове за украса
мазнина за тигана и тавата
100 мл червено вино
50 мл ликьор „Калуа“
1 кубче телешки бульон
1 с. л. готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Стековете се овкусяват със сол и пипер и се запечатват в намазнен тиган по 2 минути от всяка страна, след това се прехвърлят в намазнена тава и се пекат 10–12 минути на 200 градуса.
2
Оризът се сварява според упътването на опаковката. След като водата изври, се разбърква с маслото и наситнената мащерка.
3
Кубчето бульон за соса се разтваря в червеното вино на умерен огън и течността ври, докато се редуцира на половината. Добавят се ликьорът и сметаната, разбърква се и съдът се дръпва от огъня.
4
Оризът се оформя с метален пръстен в чинии за сервиране и се украсява с кълнове. Поставя се част от телешкото и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: