Телешки завиви

Рецепта от Средногорието
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки вайсбрат
150 г сланина
100 г моркови
80 мл олио
2–3 глави лук
1 малка глава целина
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за пюрето:
1 кг картофи
100 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки завиви
Лукът, морковите и целината се обелват и се нарязват наситно. Дръжките от магданоза се накълцват. Зеленчуците се задушават с 50 мл от олиото и същото количество вода на слаб огън, под капак, докато омекнат.
2
Телешки завиви 2
Месото се нарязва на тънки филийки, начуква се леко и се поръсва със сол и черен пипер.
3
Телешки завиви 3
Върху всяка филийка се поставя тънък резен сланина и се поръсва с червен пипер. Завиват се рулца и се забождат с клечки за зъби.
4
Телешки завиви 4
Овалват се в брашното и се запържват в останалото олио, до златисто.
5
Телешки завиви 5
Прибавят се задушените зеленчуци и се налива топла вода, колкото да покрие продуктите. Варят се на тих огън, до готовност – около час.
6
Телешки завиви 6
Картофите за пюрето се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода и се пюрират с преса за картофи.
7
Телешки завиви 7
В още горещото пюре се добавя маслото, за да се разтопи. Овкусява се с индийско орехче.
8
Телешки завиви 8
Клечките на рулцата се махат и месото се нарязва.
9
Телешки завиви 9
Залива се със соса от готвенето и се поднася с наситнен магданоз и пюре от картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: