Телешко консоме

Дата: 18.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г телешка плешка
2 белтъка
1 морков
1 стрък селъри
1 глава лук
1/2 връзка магданоз (дръжките)
100 мл десертно вино „Мадейра“
1,2 л телешки бульон
сол на вкус
за гарниране:
2 моркова
2 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко консомеВ тенджера се слагат нарязаната на малки кубчета телешка плешка, наситнените лук, морков, дръжки от магданоз и селъри и леко разбитите белтъци.
2
Телешко консоме 2Налива се и бульонът и се оставя на котлона, за около 40 минути, да къкри.
3
Телешко консоме 3Налива се мадейрата и се посолява.
4
Телешко консоме 4Морковите за гарниране се оформят на топчета със специална лъжичка.
5
Телешко консоме 5Варят се в подсолена вода, докато леко омекнат.
6
Телешко консоме 6Бульонът се прецежда през марля.
7
Телешко консоме 7Поднася се, гарниран с морковите и листенцата магданоз.




Съвет:
Сварените зеленчуци и телешко месо може да използвате за приготвянето на супа или друго ястие по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта