Телешко печено

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.06.2015
Телешко печено
 
Необходими продукти:
500 г обезкостен телешки врат (телешки шол)
2-3 моркова
сол, черен пипер, розмарин и мащерка на вкус


Начин на приготвяне:
1
В силно нагорещен тиган с малко масло запържете месото от всички страни, до покафеняване.
2
На дъното на тавата оформете „канапе“ от разполовени моркови - то служи, за да предпази долната част на месото от контакт с дъното на съда, както и да овкуси соса, който ще се получи при печенето. Налейте вода, колкото да покрие „канапето“.
3
Оваляйте месото в смес от сол, черен пипер, розмарин и мащерка и го сложете в тавата. Затворете плътно с два пласта алуминиево фолио и печете около 30 минути на 220 градуса. След това намалете температурата на 160 градуса и продължете печенето още около час.
4
Направете си грейви сос, като извадите зеленчуците от съда, добавите 1-2 лъжици брашно в течността и разбъркате, докато се сгъсти. За да получите тъмен грейви сос запържете предварително брашното в малко мазнина в тиган и го залейте с прецедения сос от печеното. Може да обогатите соса с вино или заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2020
Изглежда добре, НО според мен трябва да се пече за доста повече време на ниска температура, за да е по-крехко. На мен лично за това време не ми беше достатъчно крехко, но беше вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: