Телешко по цюрихски

Дата: 15.03.2003
Източник: Бон Апети
Телешко по цюрихски
 
Необходими продукти:
240 г телешки бут
3-4 с. л. фъстъчено масло
1/2 глава лук
30 г краве масло
150 г гъби
50 г бяло сухо вино
120 мл кафяв сос (или кубче телешки бульон с 1 с. л. сос
120 мл сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко по цюрихскиТелешкото се нарязва на ивици, след това – на малки парчета и се запържва на силен огън за 2-3 минути.
2
Телешко по цюрихски 2Лукът се нарязва наситно, гъбите – на колелца. Маслото се разтопява в тиган, сипва се лукът и когато омекне, се прибавят гъбите. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари повече от половината течност.
3
Телешко по цюрихски 3Сместа се прехвърля в тигана с месото и се загрява, като се разбърква. Налива се кафявият сос и след като кипне, ястието се гарнира със сметаната. Сервира се върху канапе от фетучини или друг вид италианска паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта