Телешко по унгарски

Дата: 06.02.2014
Източник:
ТИТЛА:
Телешко по унгарски
 
Необходими продукти:
500 г телешки шол
1 глава лук
1 ч. ч. бяло вино
4 филии хляб
1 к. л. нишесте
2 с.л. сметана
няколко стръка магданоз
60-70 г масло
на вкус черен пипер
на вкус сол
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата се изпържват от двете страни в тенджера, изваждат се и в същата мазнина се изпържва лукът. Залива се с виното и 1/2 ч. ч. вода прибавяме магданоза,черният пипер и солта. Месото се връща в тенджерата и се оставя да ври 15мин. като се обръща веднъж. Нишестето се разбива със сметаната и се прибавя към соса без да ври. Хлябът се изпържва в тиган от двете страни. В чиния за сервиране се поставят по 2 филийки от хляба и върху тях се поставя по едно парченце от телешките филенца,заливат се със соса и се сервират горещи. ДА ВИ Е СЛАДКО!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта