Телешко рагу с билки и маслини

Дата: 22.06.2015
Източник: Бон Апети
Телешко рагу с билки и маслини
юни
22
 
Необходими продукти:
800 г телешка плешка
3 домата
1 клонка розмарин
2 стръка риган
5 листа салвия
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 дафинов лист
150 мл бяло вино
200 г зелени маслини „Мамут”
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко рагу с билки и маслини
Месото се нарязва на кубчета.

 


2
Телешко рагу с билки и маслини 2
Доматите се бланшират в кипяща вода за кратко, след това се шокират във вода с лед (по този начин се белят по-лесно). Обелват се, семките се отстраняват и  месестата част се нарязва на кубчета.

 


3
Телешко рагу с билки и маслини 3
Розмаринът, риганът и салвията се измиват, подсушават се и се наситняват. Чесънът и лукът също се нарязват наситно.

 


4
Телешко рагу с билки и маслини 4
Месото се запържва в сгорещения зехтин.

 


5
Телешко рагу с билки и маслини 5
В същия съд се задушват чесънът и лукът. Прибавят се розмаринът, салвията, риганът и дафиновият лист. Месото се връща в съда и се слагат доматите, маслините и бялото вино.

 


6
Телешко рагу с билки и маслини 6
Ястието се оставя под капак, на слаб огън, да се задушава за 1 час и 15 минути, докато омекне месото. Подправя със сол и черен пипер и се поднася още топло.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Ползвах зелени маслини,но не Мамут ... от тях се получи по-тежък аромат ... бих го приготвила отново,но без маслините ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2015
много хубаво се получи! Но си признавам без бой използвах свинско...
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Страхотна рецепта. Всеки, който я опита беше възхитен. А най-хубавото е, че се приготвя по-лесно и от салата :) една от любимите ми е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта