Телешко рагу във волован

Дата: 27.06.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
1 щипка индийско орехче
2-3 с. л. зехтин
15-20 г краве масло за морковите
2-3 шепи спанак
3 моркова
черен пипер и сол на вкус
2 щипки естрагон
1 - 1 1/2 ч. л. доматено пюре
2 ч. л. брашно
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 глава лук
30 г краве масло
50 мл течна сметана
250-300 мл телешки бульон
500 г телешко месо
1 ч. л. пчелен мед
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко рагу във волованМесото се нарязва на малки късове и се запържва в предварително загрятото масло. Щом се зачерви, се добавя нарязан надребно лук, посолява се. Къкри под капак, докато месният сок се изпари.
2
Телешко рагу във волован 2След това се поръсва с брашно, леко се запържва и се наливат бялото вино и бульонът. Задушава се още 15 минути под капак, наливат се доматеното пюре и сметаната, подправя се с естрагон и черен пипер.
3
Телешко рагу във волован 3От бутер тестото с голям метален пръстен се изрязват кръгове. Половината от тях се разрязват с по-малък пръстен.
4
Телешко рагу във волован 4Нареждат се в тавичка, като се поставя голям диск, отгоре се слагат 2 от образувалите се между големите и малките кръгове дъги. Пекат се 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
5
Телешко рагу във волован 5Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават 15-20 минути в предварително загрятото масло. След това се добавя медът и се поръсва със сол.
6
Телешко рагу във волован 6Спанакът се сотира за 1-2 минути в предварително загретия зехтин. Подправя се с индийско орехче и сол. Сервира се, като във волованите се слага рагу и се гарнира с моркови и спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


418 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта