Телешко руло „Матамбре”

Специалитет от уругвайската кухня с впечатляващо име, вид и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг телешки врат (цяло парче)
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
100 г пушен бекон
250 г свинска кълцана наденица
2 моркова
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко руло „Матамбре”
Телешкото се изтънява с остър нож, така че да се получи цяло тънко парче и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Телешко руло „Матамбре” 2
Пресният лук, лютата чушка, магданозът и чесънът се наситняват. Старият лук се реже на не много тънки полумесеци, а беконът и морковите – на пръчици.
3
Телешко руло „Матамбре” 3
Върху месото се разпределят пресният лук, чушката, магданозът и чесънът, отгоре се поставят наденицата, беконът, морковите и старият лук.
4
Телешко руло „Матамбре” 4
Завива се руло.
5
Телешко руло „Матамбре” 5
Завързва се и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Телешко руло „Матамбре” 6
Пече се 35 минути на 240 градуса, след което се завива с алуминиево фолио и се допича на 180 градуса за още 2 часа.
7
Телешко руло „Матамбре” 7
Оставя се да почине за 10 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Чудесен вкус :)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Уникаленвкус, всички останахме очаровани !
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
много хубаво
1.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Много лесно и вкусно празнично ядене ,направих го за свети Константин и Елена, гостите останаха очаровани
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: