Телешко с аспержи от Кен Хом

Дата: 26.05.2001
Източник: Бон Апети
Телешко с аспержи от Кен Хом
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
2 ч. л. нишесте
1 с. л. оризово вино (шери или червено вино)
2 с. л. соев сос
4 с. л. фъстъчено олио
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. л. захар
лют сос на вкус
2 с. л. сос от стриди
2 резена пресен джинджифил ( 1/2 ч. л. сух )
3 скилидки чесън
2 глави лук
500 г аспержи
1/2 ч. л. сусамово олио
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко с аспержи от Кен ХомМесото се почиства от ципите и се нарязва на лентички с дължина около 3 см и ширина 1 см. Смесват се продуктите за маринатата и месото се поставя да отлежи 30 минути.
2
Телешко с аспержи от Кен Хом 2Лукът и джинджифилът се нарязват наситно, чесънът се счуква. Аспержите се почистват от стъблата и се нарязват на три части.
3
Телешко с аспержи от Кен Хом 3В уок се сипват 2 с. л. олио и след като запуши, при непрекъснато бъркане се запържва телешкото месо. Изважда се и се поставя в гевгир, за да се отцеди от излишната мазнина.
4
Телешко с аспержи от Кен Хом 4В тигана се сгорещява останалото олио и за 1 минута се запържват лукът, чесънът и джинджифилът. Прибавят се аспержите.
5
Телешко с аспержи от Кен Хом 5Бърка се 4-5 минути, сипват се сосът от стриди, пилешкият бульон, лютият сос, захарта, солта и оризовото вино, задушава се 5 минути. Слага се месото и се задушава още 2 минути. Добавя се разтвореното в малко вода нишесте.
Ястието се сервира със сварен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта