Телешко с домати и кокос

Телешки шол, запържен с чесън, лук, чушки и домати, подправен с босилек и кокосова сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешки шол
150 мл кокосова сметана
2-3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 домат
10 листа пресен босилек
6 с. л. олио
3 с. л. соев сос
2 с. л. рибен сос
бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко с домати и кокос
Месото се реже на тънки филийки (ако има ципи, те се почистват) напречно на мускулните влакна.
2
Телешко с домати и кокос 2
След това се нарязва на ивички и се подправя с 2 с. л. соев сос, 1 с. л. рибен сос и бял пипер на вкус.
3
Телешко с домати и кокос 3
В сгорещен тиган (уок) се сипват 2 с. л. олио и се изчаква да запуши, след което се добавя 1/2 от месото и се запържва за кратко, докато порозовее. По този начин се пържи и останалото месо.
4
Телешко с домати и кокос 4
Чушките се почистват от семето и се нарязват на лентички.
5
Телешко с домати и кокос 5
Чесънът и лукът се накълцват, доматът се нарязва на полумесеци, а босилекът - на жулиени.
6
Телешко с домати и кокос 6
Лукът и чесънът се запържват в 2 с. л. олио за около 2 минути, след което се прибавят чушките и доматът.
7
Телешко с домати и кокос 7
Зеленчуците се подправят с 1 с. л. соев сос и 1 с. л. рибен сос.
8
Телешко с домати и кокос 8
Налива се сметаната, слага се босилекът и се задушава 2-3 минути. След това се връща месото и ястието се запържва още 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: