Телешко с оризови нудълс

Дата: 10.02.2005
Източник: Бон Апети
Телешко с оризови нудълс
 
Необходими продукти:
450 г телешки шол
черен пипер на вкус
1 щипка сол
1/4 ч. л. сусамово олио
2 с. л. бяло вино
2 с. л. нишесте
3-4 с. л. соев сос
5-6 с. л. соево олио
2-3 щипки кориандър
2-3 щипки смлян джинджифил
2-3 резена пресен джинджифил
1 морков
1 стрък праз
4-5 стръка пресен лук
150-200 г оризови нудълс
парче лимонова кора
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко с оризови нудълсНудълс се заливат с вряла вода. Престояват 15 минути, за да набъбнат.
2
Телешко с оризови нудълс 2Нарязаното на тънки ивици месо се поставя в дълбока купа (ципите се отстраняват). Наливат се 2 с. л. соево олио, поръсва се с кориандър, джинджифил, сол и черен пипер. Меси се като тесто 2-3 минути.
3
Телешко с оризови нудълс 3Месото се поръсва с нишестето и се разбърква. Оставя се да се маринова 30 минути.
4
Телешко с оризови нудълс 4Пресният джинджифил и лимоновата кора се нарязват наситно, бялата част на праза и морковът – на ивици, зелената част на праза – на полукръгове.
5
Телешко с оризови нудълс 5Месото се запържва за 4-5 минути в силно сгорещеното в уок соево олио (3-4 с. л.), като се разбърква енергично. След това се изважда. (Месото трябва да остане сочно.)
6
Телешко с оризови нудълс 6В същия уок за 1/2 - 1 минута се запържват наситненият джинджифил и бялата част на праза. Разбърква се. Добавят се зелената част на праза, морковът и наситнената лимонова кора.
7
Телешко с оризови нудълс 7Към края на пърженето се добавя наситнената бяла част на пресния лук. Наливат се бялото вино, сусамовото олио, соевият сос, поръсва се със сол.
8
Телешко с оризови нудълс 8Добавят се отцедените нудълс, разбъркват се и се запържват 1-2 минути. Изсипва се телешкото и се разбърква. Поръсва се с нарязан на колелца пресен лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Страхотна рецепта, не можахме да се наситим на яденето....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта