Телешко с патладжани

Импровизация на Лора за превъзходно ястие с есенни зеленчуци и телешко, приготвени на бавен огън
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки врат
3 патладжана (1 кг)
1 глава лук
6 с. л. олио
50 мл светъл соев сос
2 с. л. шипков мармалад
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

за гремолатата:
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка копър
3 скилидки чесън
кората от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:
1
Телешко с патладжани
Патладжаните се нарязват на кубчета без да се белят. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.

2
Телешко с патладжани 2
Месото се нарязва на кубчета, полива се с 3 лъжици от олиото и се пържи на два пъти в сгорещен съд. Щом стане златисто, се прибавя по една супена лъжица от мармалада, разбърква се и се вади от съда.

3
Телешко с патладжани 3
Лукът се нарязва на шайби.

4
Телешко с патладжани 4
В гювеч се подреждат половината от шайбите лук, един дафинов лист и половината от месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се слагат половината от патладжаните. Следват останалото месо, патладжани и лук, дафинов лист и се налива соевия сос. Слага се намокрена пергаментова хартия, похлупва се и ястието се пече за 3 часа в загрята на 180 градуса фуран, с вентилатор.

5
Телешко с патладжани 5
Копърът, магданозът и чесънът се наситняват. Смесват се с настърганата лимонова кора.

6
Телешко с патладжани 6
Готовото ястие се поднася с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
Много лесно за приготвяне и невероятно вкусно! Благодаря Бон Апети!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2014
Обожавам телешко и всички рецепти са ми интересни и почти всичко приготвям. Определено тази ще остане трайно :) Благодаря Бон апети
5.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
Страхотна е тази манджичка!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Много вкусно се получи. Заслужаваше си чакането от 3 часа ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Тук замених телешкия врат със свински. Благодаря за вкусната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: