Телешко с пепър сос

Акцентът на ястието е изцяло в соса
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2012
Телешко с пепър сос
 
Необходими продукти:
1 телешко бонфиле
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за пепър соса:
жилите и ципите от телешкото бонфиле
2 моркова
1 глава лук
1 стрък селари
1–2 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
200 мл бренди
1 ч. ч. телешки бульон
400 мл сос „Деми-глас”
50 г краве масло
1 с. л. олио
1 с. л. пипер меланж
1/3 връзка мащерка
1 дафинов лист
100 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Телешко с пепър сос

Месото се обезципява и се нарязва на стекове (жилите и ципите се заделят за пепър соса).

 


2
Телешко с пепър сос 2

В тиган се загряват олиото и маслото за соса и в него се запържват жилите и ципите от телешкото, чесънът и пипер меланж.

 


3
Телешко с пепър сос 3

Зеленчуците се нарязват на кубчета и се прибавят в съда. След като станат карамелени, се деглазира с брендито. Слага се доматеното пюре.

 


4
Телешко с пепър сос 4

Налива се сос „Деми-глас”, като се отделя мазнината от повърхността. Слагат се и телешкият бульон, мащерката и дафиновият лист и се оставя да къкри на слаб огън за 1 час.

 


5
Телешко с пепър сос 5

След това се прецежда и се омекотява със сгорещената сметана.

 


6
Телешко с пепър сос 6

Телешките стекове се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в малко олио, от всички страни. Допичат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за няколко минути. После се сервират поляти с част от соса.






Съвет: Останалият сос се съхранява в хладилник и се поднася към всякакъв вид месо.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2018
Вкусната луксозна кухня за мене започва с Пейпър сос. Когато имах възможност да се докосна до истинското телешко бон филе нямаше как да не потърся този сос в Интернет. Спрях се на по-горната рецепта. Уау. Не съжалявам. Божествен е. Няма човек на който да съм го сервирал и който не си е "облизвал чинията".
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: