Телешко с царевица в гювече

Популярно чилийско ястие от крехко месо с неповторим аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. л. захар
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. кимион
сол, лют червен пипер и бял пипер на вкус
400 г телешки шол
100 г краве масло
50 г обезкостени зелени маслини
50 г стафиди
4 сварени яйца
2 царевици (500 г консервирана)
1 глава кромид лук
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Телешко с царевица в гювече
Лукът се нарязва надребно. Телешкото месо се нарязва на филийки напречно на мускулните влакна, след което се наситнява.
2
Телешко с царевица в гювече 2
Олиото и 50 г от маслото се загряват в тиган, сипва се лукът и се запържва за няколко минути.
3
Телешко с царевица в гювече 3
Добавя се наситненото месо и се запържва за много кратко, като се бърка с дървена лъжица.
4
Телешко с царевица в гювече 4
Когато побелее леко, месото се отдръпва от огъня и се подправя със сол, бял пипер, лют червен пипер, кимион и риган.
5
Телешко с царевица в гювече 5
Зърната на царевицата се оронват с помощта на нож и се смилат в кухненски робот.
6
Телешко с царевица в гювече 6
Останалото масло се сгорещява в тиган и царевичното пюре се запържва за 2-3 минути, като се разбърква непрекъснато.
7
Телешко с царевица в гювече 7
Запържените месо и лук се разпределят в 4 гювечета и се поръсват със стафиди и маслини.
8
Телешко с царевица в гювече 8
Предварително сварените яйца се обелват, нарязват се и се подреждат в гювечетата.
9
Телешко с царевица в гювече 9
Отгоре се сипва царевичното пюре и повърхността се заравнява.
10
Телешко с царевица в гювече 10
Гювечетата се посоляват леко, похлупват се и се пекат около 20 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: