Телешко салтимбока с гратенирани домати

Един аламинут от телешко бонфиле, прошуто и салвия
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2011
Телешко салтимбока с гратенирани домати
 
Необходими продукти:
400 г телешко бонфиле
80 г прошуто
100 г брашно
2 с. л. краве масло
20 мл зехтин
200 мл десертно вино „Марсала”
1/2 връзка салвия
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 домата
40 г галета
20 г сирене “Пармезан”
1/4 връзка магданоз
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Телешко салтимбока с гратенирани домати

Месото се обезципява, краищата се отстранява и се нарязва на около 8 тънки парчета.


2
Телешко салтимбока с гратенирани домати 2

Леко се изтънява и се овкусява деликатно със сол и черен пипер.


3
Телешко салтимбока с гратенирани домати 3

Върху всяко парче се слага прошуто и по едно листо салвия.


4
Телешко салтимбока с гратенирани домати 4

Закрепват се с клечка за зъби и се овалват в брашното.


5
Телешко салтимбока с гратенирани домати 5

Пържат се в сгорещените зехтин и масло по 2 минути от всяка страна.


6
Телешко салтимбока с гратенирани домати 6

Деглазира се с виното и се оставя месото да се сготви и сосът да се сгъсти.


7
Телешко салтимбока с гратенирани домати 7

Доматите се нарязват на дебели шайби. Галетата, настърганияt пармезан, наситненияt магданоз и зехтинът се смесват.


8
Телешко салтимбока с гратенирани домати 8

Върху доматите се слага от сместа и се запичат в загрята на 230 градуса фурна без вентилатор за кратко (7–8 минути), до образуване на хрупкава коричка.


9
Телешко салтимбока с гратенирани домати 9

Месото се поднася с доматите, като преди това се отстраняват клечките. Добре е да се консумира веднага, защото колкото повече престоявя, вкусът на салвията започва да преобладава.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: