Телешко със сос от сушени гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2010
Телешко със сос от сушени гъби
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
100 г сушени манатарки (или други гъби)
800 г нудълс (готови китайски спагети)
200 г грах (консервиран)
100 мл бяло вино
1 кубче телешки бульон
50 мл сметана
100 мл олио
50 мл зехтин
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сушените гъби се накисват в хладка вода за около 20 минути.
2
Телешкото филе се реже на медальони с дебелина около 1 см, които се овкусяват със сол и пипер и се слагат за кратко в тиган със сгорещеното олио, за да се „запечатат“. След това се прехвърлят в намазнена тава и се пекат около 10 минути в предварително сгорещена до 220 градуса.
3
Нудълсите се сваряват, овкусяват се със сол и черен пипер и се смесват с граха.
4
Гъбите се запържват в сгорещения зехтин за около 3 минути и се налива виното. Натрошава се бульонът и след като се разтвори, се изсипва сметаната.
5
Тиганът се дръпва от огъня и към соса се прибавя маслото.

6
Във всяка порционна чиния се слага телешки медальон, около него се поставят нудълсите и се залива с гъбения сос.
 

Съвет:

За гарнитура на ястието може да използвате също така черен ориз или сотирани картофи с масло и магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: