Телешко тербетлия

Дата: 19.01.2013
Източник: Бон Апети
Телешко тербетлия
 
Необходими продукти:
1 кг телешки джолан без кост
500 г кисело мляко
5 яйца
2 скилидки чесън
2–3 с. л. брашно
40 г краве масло
1 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. червен пипер
морска сол и черен пипер на вкус
3–4 стръка копър за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко тербетлия
Месото се нарязва на едри кубчета и се сварява в подсолена вода, докато омекне. Бульонът се прецежда и се оставя да изстине.

 


2
Телешко тербетлия 2
Киселото мляко се разбива с брашното, овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се наситненият чесън, пресипва се в тенджера, прибавят се оцетът и едно по едно яйцата, като продължава да се бърка.

 

 


3
Телешко тербетлия 3
Тенджерата се слага на огъня и постепенно се налива от бульона. Оставя се сосът да кипне на умерен огън, като се бърка постоянно.

 


4
Телешко тербетлия 4
Когато се посгъсти, се слага месото и се сваля от огъня.

 

 


5
Телешко тербетлия 5
Маслото се сгорещява и се сваля то огъня. Поръсва се червеният пипер и се разбърква.

 


6
Телешко тербетлия 6
Ястието се сипва в чинии и се залива със запръжка. Поръсва се с наситнения копър.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРИГОТВИ С ВСЯКАКЪВ ВИД МЕСО- НАЛИ
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Може и в тенджера под налягане за 40-50 минути.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте,Валя теле6кото се вари около 2 часа :)ако наистина е телешко,ако не успех с варенето:)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Рецептата изглежда доста вкусна, но колко време се вари телешкото, за да стане крехко?
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
поздравления за рецептата:)струва си да се приготви:)днес това ни беше вечерята:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта