Телешко терияки със зелени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Телешко терияки със зелени чушки
 
Необходими продукти:
600 г телешко филе
300 г зелени чушки
1 с. л. нишесте
4 с. л. зехтин
3 с. л. соев сос
1/2 с. л. джинджифил
1 с. л. сусамово семе
1 ч. л. паста зелено къри
2 скилидки чесън



Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на жулиен или кубчета. Нишестето се разтваря в 50 мл вода и в тази смес се потапя нарязаното месо. Пържи се в подходящ съд в сгорещения зехтин 7–8 минути.
2
Чушките се почистват, нарязват се на ивици и заедно със соевия сос се добавят към месото. Ако е необходимо, се долива много малко вода. Задушава се около 5 минути.
3
Джинджифилът се накълцва и се прибавя към ястието. Накрая се добавят счуканият чесън, сусамовото семе, пастата къри и всичко се бърка 2 минути. Дръпва се от огъня и се поднася.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: