Телешко варено

Дата: 14.11.2014
Източник:
ТИТЛА:
Телешко варено
 
Необходими продукти:
за бульона:
400 г телешко месо за готвене
1/2 глава кромид лук (стар)
10-15 зърна черен пипер
2-3 с. л. олио
2 ч. л. сол
за ястието:
6 средно големи картофа
3 моркова
1 глава целина
1/2 връзка магданоз (само дръжките)
2-3 стръка целина (с листата)
2-3 стръка магданоз (с листата)
1 с. л. настърган трапезен хрян (със захар)
сол и млян черен пипер на вкус
2 с. л. олио
телешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
В тенджера под налягане се поставят продуктите за бульона (лук, черен пипер на зърна, олио, сол) и телешкото, от което са отстранени ципите и е нарязано на готови за сервиране едри парчета. Залива се с вода колкото да се покрие - 2 пръста над месото и сухите съставки (добре е да имате предвид, че при готвене в херметическата тенджера, количеството вода след топлинна обработка остава същото, тъй като изпареното количество течност е минимално). Вари се 40 минути от момента, в който започне да ври. След охлаждане до степен тенджерата да може да се отвори, бульонът се прецежда и в него се добавя вече свареното месо.
2
Зеленчуците за гозбата се режат наедро и заедно с подправките се добавят в бульона. При нужда се долива малко гореща вода (общо количество течност отново трябва да е 2 пръста над сухите съставки.). Овкусява се с паста от хрян, сол и млян черен пипер при нужда. Вари се още 20 минути в тенджера под налягане.
3
Сервира се горещо с листа прясна целина (от средата) и по желание - с мъничко паста от хрян като добавка. Внимание, хрянът люти :) Да ви е сладко!!!
Подобни рецепти:
Коментари (38)
38.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Ето и вкусният резултат :)
37.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
Класиката си е класика :)
36.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Страхотна
35.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Страхотна
34.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Страхотно е, много обичам, но го направих без хрян и целина, защото не обичам..и си запазих лука вътре :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта