Телешко задушено по белгийски

Дата: 14.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка плешка
2 с. л. олио
2 с. л. брашно
100 мл тъмна белгийска бира
400 мл телешки бульон
2 дафинови листа
1 с. л. меласа
сол и черен пипер на вкус
за маринатата:
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. черен пипер
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. горчица
2 с. л. олио
1 щипка сол
за картофите:
1 кг стари картофи
олио за пържене
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено по белгийскиМесото се нарязва на кубчета.
2
Телешко задушено по белгийски 2Към него се сипват наситнените лук и чесън.
3
Телешко задушено по белгийски 3Добавят се розмаринът, оцетът, горчицата, червеният пипер, мащерката, черният пипер, солта и олиото.
4
Телешко задушено по белгийски 4Разбърква се, похлупва се и се оставя да се маринова една нощ.
5
Телешко задушено по белгийски 5След това розмаринът се отстранява. Месото и зеленчуците се поръсват с брашното.
6
Телешко задушено по белгийски 6Разбъркват се и се запържват в олиото.
7
Телешко задушено по белгийски 7Наливат се бирата и бульонът.
8
Телешко задушено по белгийски 8Добавят се меласата, солта, черният пипер и дафиновите листа.
9
Телешко задушено по белгийски 9Похлупва се и се готви на тих огън за 2 часа.
10
Телешко задушено по белгийски 10Картофите се белят, нарязват се на пръчици и се подсушават добре.
11
Телешко задушено по белгийски 11Олиото се загрява на 160 градуса.
12
Телешко задушено по белгийски 12Картофите се пържат на няколко пъти, на маслена баня, за 4–5 минути, без да стават златистокафяви.
13
Телешко задушено по белгийски 13След това се охлаждат за кратко.
14
Телешко задушено по белгийски 14Олиото се загрява на 180 градуса.
15
Телешко задушено по белгийски 15Картофите се изпържват до златисто. Подсушават се с кухненска хартия и се посоляват.
16
Телешко задушено по белгийски 16Ястието се сервира с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Направих го с белгийските намачкани картофи, много играчка ми се видя да пържа така картофите.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Позволих си да го поставя в български гювеч :) Много вкусно стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Десислава, разбира се - може да се използва и друг вид бира.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
а дали е възможно бирата да е немска :) или има нещо по специфично в белгийската ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта