Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс

Въпреки че в жилите на Бърт тече индианска, ирландска и италианска кръв, вкусът на любимото му ястие се доближава 100% до българския
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2011
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (плешка)
100 г бекон
2 моркова
2 стръка селари
2 картофа
250 г гъби
100 г брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 стрък мащерка
1/2 връзка пресен магданоз
1 ч. ч. телешки бульон
150 мл червено сухо вино
170 мл доматен сос
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс

Телешкото се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и хубаво се овалва в брашното. 


2
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс 2

Беконът се нарязва наситно и се запържва в 1 с. л. зехтин.


3
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс 3

Към него се прибавят кубчетата телешко и се налива останалият зехтин. 


4
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс 4

Прибавят се лукът и чесънът, нарязани наситно.


5
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс 5

Когато придобият златист цвят, се наливат бульонът и виното. Прибавят се дафиновите листа и мащерката и се оставя да къкри на слаб огън за час и половина.


6
Телешкото задушено на Бърт Рейнолдс 6

След това се добавят почистените и нарязани наедро моркови, селари, картофи и гъби. Налива се доматеният сок, овкусява се със сол и пипер и се задушава до готовност на месото и зеленчуците. Сервира се с наситнен магданоз. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: