Темпура с рулца от раци и тиганици

Дата: 28.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче рулца от раци
1 ч. л. сол
2–3 стръка копър
1/2 глава лук
2 моркова
2 тиквички (500 г)
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. ледена вода
1 ч. ч. брашно
1 яйце
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Темпура с рулца от раци и тиганициТиквичките се настъргват на ренде, посоляват се и се оставят около 10 минути да се изцедят от излишната течност.
2
Темпура с рулца от раци и тиганици 2Лукът се нарязва надребно, а морковите се настъргват на ситно ренде. Всичко се смесва, добавя се копърът и се оформят тиганиците.
3
Темпура с рулца от раци и тиганици 3Получените малки кръгли форми се пържат от двете страни до златисто в малко олио в тиган с незалепващо покритие.
4
Темпура с рулца от раци и тиганици 4Продуктите за темпурата се разбъркват добре. Рулцата се потапят в получената смес и се пържат във фритюрник. След това се отцеждат и се поднасят в чиния върху готовите тиганици.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта