Терин от червено цвекло и моркови

Дата: 21.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло
1 кг моркови
350 г крем сирене
250 г краве саламурено сирене
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
кълнове за декорация
сол на вкус
зехтин за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от червено цвекло и морковиЦвеклото и морковите се измиват много добре, поливат се със зехтин, посоляват се и се увиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – морковите за 1 час и половина, цвеклото – за два. След това се охлаждат.
2
Терин от червено цвекло и моркови 2Обелват се и се нарязват на еднакви по дебелина шайби.
3
Терин от червено цвекло и моркови 3Наситненият магданоз, смачканият с преса чесън, натрошеното сирене и крем сиренето се смесват в купа.
4
Терин от червено цвекло и моркови 4Форма за печене терин се покрива с фолио. Редят се половината моркови и се покриват с крем.
5
Терин от червено цвекло и моркови 5Слагат се останалите моркови и отново крем.
6
Терин от червено цвекло и моркови 6След това по същия начин на два реда се подреждат цвеклото и останалият крем, като се завършва с цвекло.
7
Терин от червено цвекло и моркови 7Теринът се покрива с фолио, и се оставя в хладилник поне за 4 часа, да се охлади добре.
8
Терин от червено цвекло и моркови 8След това се изважда много внимателно от формата, като се обръща.
9
Терин от червено цвекло и моркови 9Нарязва се и се поднася, като по желание се гарнира с кълнове.

Съвети:

Притиснете терина с нещо тежко, преди да го приберете в хладилника, за да стане по-плътен и да се нареже по-лесно.
Може да поднесете и с винегрет, направен от балсамов оцет, зехтин и сол или запечни орехови ядки.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Гостите го харесаха, изглежда красиво, но лично на мен крема не ми допада много. Ето и една снимка
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Много е лесна и бърза. Вместо магданоз и чесън в сиренето може да се сложи червен пипер - много приятно стана 9осбено ако е съвсем леко пикантен).
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Чудесна рецепта направих я семейството, бяха очаровани.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Между другото за да стане по-пухкав крема може малко мазнинка (зехтин или олио) - разбива се по-добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта