Терин от круши

Дата: 07.10.2004
Източник: Бон Апети
Терин от круши
 
Необходими продукти:
4 едри круши
1/2 л вода
1 ч. ч. захар
2 пакетчета желатин
1 ванилия на прах
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от крушиВодата се кипва с 1/2 ч. ч. от захарта, поставят се почистените от семето и нарязани на тънки филийки круши и котлонът се изключва. Крушите престояват 10 минути под капак, след което се изваждат от сиропа.
2
Терин от круши 21/2 ч. ч. захар се карамелизира. Оттегля се от котлона и се залива със сиропа от круши. Ароматизира се с пакетчето ванилия и се оставя да се охлади. Желатинът се залива с 7-8 с. л. вода. След като набъбне, се поставя в съд с топла вода и се загрява внимателно (без да кипва), докато се разтвори. Изсипва се в охладения крушов сироп.
3
Терин от круши 3Крушите се подреждат в покрита с алуминиево фолио продълговата кексова форма и се заливат със сиропа. Теринът се оставя да стегне в хладилник няколко часа. След като се извади, се обръща върху подходящо плато, алуминиевото фолио внимателно се отстранява. Сервира се нарязан на филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта