Терин от пилешко със зеленчуци

Дата: 18.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за месото:
600 г пилешка пържола от бут (без кожа)
600 г пилешко филе
3 филии бял хляб
1 морков
150 г замразен грах
150 г царевица от консерва
2 печени червени чушки
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
3 яйца
100 г кашкавал
сол на вкус
олио за намазване
за гарнитурата:
800 г пресни картофи
1 връзка леворда (див чесън)
1 лимон
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от пилешко със зеленчуциМесото се смила.
2
Терин от пилешко със зеленчуци 2Хлябът се накисва във вода.
3
Терин от пилешко със зеленчуци 3Лукът и копърът се наситняват, а чушките се нарязват на парченца.
4
Терин от пилешко със зеленчуци 4Морковът се обелва, нарязва се на малки кубчета и се бланшира за 1-2 минути в кипяща, подсолена вода. Прибавя се и грахът, след по-малко от минута съдът се дърпа от огъня, зеленчуците се отцеждат и се поливат с леденостудена вода.
5
Терин от пилешко със зеленчуци 5Пилешката кайма се смесва с отцедения хляб, лука, царевицата, копъра, моркова, граха, чушките, яйцата, посолява се и се разбърква добре.
6
Терин от пилешко със зеленчуци 6Сместа се сипва във форма за терин, покрита с намокрена и намазнена хартия за печене, поръсва се с настъргания кашкавал, пече се около 40 минути на 190 градуса, изважда се и се оставя да почине 10 минути.
7
Терин от пилешко със зеленчуци 7Картофите за гарнитурата се измиват и ако са по-големи, се нарязват на парчета.
Кората на лимона се настъргва и се заделя, а сокът се изцежда.
Към картофите се добавят маслото, сол и черен пипер на вкус и лимоновият сок и се пекат на 180 градуса за 45 минути, като периодично се разбъркват, за да се зачервят от всички страни.
8
Терин от пилешко със зеленчуци 8Готовите картофи се поръсват с лимоновата кора.
9
Терин от пилешко със зеленчуци 9Прибавя се наситнената леворда и се разбърква добре.
10
Терин от пилешко със зеленчуци 10Теринът се нарязва и се поднася с картофената гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Моят стана малко воден, но иначе се хареса.
15.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
хареса ни
14.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
хареса ни
13.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
На 40-та минута прецених, че не е готов и вдигнах градусите- съответно се запали хартията. :-) Спазвайте инструкциите, за да не стане \"Пушен терин\" като моя :-) :-) :-)
12.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
много вкусно и приятно за приготвяне ястие! Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


286 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта