Терин от пушена сьомга

Красиво, изискано и невероятно вкусно студено предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз (бялата част)
400 г картофи
400 г пушена сьомга (на слайс)
1/2 връзка див лук
150 г малки кисели краставички
100 г каперси
1/2 връзка магданоз
1/3 връзка копър
125 г краве масло
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Терин от пушена сьомга
Картофите се сваряват на пара, обелват се и се нарязват на шайби. Празът се почиства, обелва се на пластове и се бланшира, докато омекне (около 8 минути).
2
Терин от пушена сьомга 2
Форма за печене терин се намазва със зехтин и се облича с фолио за свежо съхранение. В нея се подреждат 6 парчета сьомга като се оставят така, че да може с тях да се завие терина.
3
Терин от пушена сьомга 3
Останалата сьомга се смила. Киселите краставички, дивият лук, копърът, магданозът и каперсите се нарязват наситно. Смесват се със смляната сьомга.
4
Терин от пушена сьомга 4
В терина се оформя тънък слой от смляната смес със сьомга. Сипва се малко от разтопеното масло, притиска се и се заравнява. Отгоре се подрежда слой от бланширан праз.
5
Терин от пушена сьомга 5
Сипва се пак от маслото и отново се притиска. Слага се смес със сьомга, масло, разпределят се и половината картофи. Така се подрежда целия терин, като се завършва със смес от сьомга и масло.
6
Терин от пушена сьомга 6
Завива се със стърчащите краища на парчетата сьомга и се покрива с фолио.
7
Терин от пушена сьомга 7
Прибира се в хладилник за една нощ. След това се реже на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2020
Вкусно и красиво !
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Доста изискано!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: