Терин от ябълки и тиква

Дата: 16.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиква „Цигулка“
4 ябълки (сорт „Златна превъзходна“)
150 г чаени бисквити
220 г захар
1/2 лимон
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
60 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от ябълки и тиква Тиквата се обелва, почиства се и се реже на еднакви по големина тънки ленти с помощта на мандолина.
2
Терин от ябълки и тиква  2Ябълките се измиват и се почистват от вътрешността. Режат се на много тънки шайби с мандолина и се поливат с лимоновия сок.
3
Терин от ябълки и тиква  3В касерола се сипват около 120 г от захарта и се оставя на умерен огън да се карамелизира. Готовият карамел се слага във форма терин, трябва да покрие дъното равномерно.
4
Терин от ябълки и тиква  4Бисквитите се смилат и се смесват с останалата захар, канелата и джинджифила.
5
Терин от ябълки и тиква  5Върху карамела се редят плодове, бисквитена смес, полива се с разтопено масло и така, докато свършат продуктите.
6
Терин от ябълки и тиква  6Завършва се с биствитена смес. Притиска се много добре.
7
Терин от ябълки и тиква  7Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Терин от ябълки и тиква  8След това се охлажда около 30 минути и се обръща. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Общото мнение е, че без карамела се яде. Много прегоря от дъъъългото печене!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Това с обръщането не се получи. Не знам на какво се дължи. Терина беше тефлонов, въпреки това намазах с масло дъното и стените.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Направих го. Воечатления за вкуса после, още не е изстинал ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта