Терин с патладжани

Дата: 18.06.2002
Източник: Бон Апети
Терин с патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
3 тиквички
3 домата
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Терин с патладжаниПатладжаните се обелват на ивички (обелките се запазват), посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Заливат се с малко олио и се пекат 30-40 минути в силно загрята фурна при температура 200 градуса.
2
Терин с патладжани 2Лукът, тиквичките и чушките се нарязват на едри кубчета, доматите и чесънът – надребно.
3
Терин с патладжани 3В загрято олио се пържи първо лукът, после чушките и накрая тиквичките. Задушават се 5 минути на тих огън.
4
Терин с патладжани 4Прибавят се доматите, чесънът и нарязаните на кубчета изпечени патладжани. За да се уплътни сместа, се натрошават 2 филии хляб. Посолява се и се оттегля от котлона.
5
Терин с патладжани 5Форма за кекс се покрива с намаслена хартия за печене. Обелките от патладжаните се подреждат на дъното и по стените. Зеленчуковата смес се изсипва внимателно, повърхността се изравнява.
6
Терин с патладжани 6Пече се на водна баня при температура 180 градуса 30-40 минути. След това внимателно се изважда върху плато, с много остър нож се нарязва на филии и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


412 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта