Тигров кейк

Кейк със симпатична шарка, сезонни продукти и шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г краве масло
6 яйца размер L
350 г брашно
250 г захар
800 г небелена тиква цигулка
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер (10 г)
230 мл прясно мляко
100 г черен шоколад (80%)
1/2 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Тигров кейк
Тиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Поръсва се с 50 г от захарта и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути, докато омекне. Изважда се от фурната и се пюрира.
2
Тигров кейк 2
Шоколадът се разтопява в микровълновата фурна. Яйцата със захарта се разбиват с миксер, докато побелеят (около 10 минути).

3
Тигров кейк 3
Добавя се омекналото на стайна температура масло и отново се разбива. Сипват се бакпулверът, ванилията и брашното. Разбива се с миксер и се наливат 150 мл от млякото. Разбърква се със силиконова шпатула.
4
Тигров кейк 4
Тестото се разделя на две равни части. В едната се слага разтопеният шоколад, а към другата се добавят смесеното с канелата тиквено пюре. Към шоколадовата смес се сипва останалото мляко.
5
Тигров кейк 5
Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия. С големи лъжици се взима от двете теста и последователно се изсипват във формата, за да се образува тигрова шарка.
6
Тигров кейк 6
Кейкът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 50 минути. Охлажда се леко и се изважда от формата. Хартията се отстранява и кейкът се поставя върху решетка, да се охлади добре. Нарязва се и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2021
Стана чудесен! Много добра рецепта. Определено пак ще го приготвя.
13.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2020
Бива
12.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2018
И при мен се получи глетав! Много жалко за отделеното време и продукти
11.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Получи ми се глетав ,не знам защо.еВъпреки това го хапнахме
10.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Не знам дали е лесен, но отнема немалко време. И въпреки дългото печене пак стои някак теклаво, недопечено... Изядохме го, но втори път не бих се заела...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: